dijous, 02 d'octubre de 2008 - 08:05 enviat per: Rescat.net

Softcatalà, l'organització de voluntaris sense ànim de lucre creada amb l'objectiu de fomentar l'ús del català a la informàtica celebra avui el desè aniversari des de la seva presentació en públic.

Softcatalà, gràcies als projectes que ha desenvolupat, es va convertir aviat en un referent en l'àmbit de la informàtica en català. El primer projecte amb què van aconseguir un gran ressò és el de la traducció del navegador Netscape, que van presentar públicament precisament fa 10 anys, després d'un any de treball.

Després han vingut projectes de traducció igualment importants com el Firefox, l'OpenOffice, el GNOME o les primeres interfícies del Google, juntament amb la infraestructura de recursos que ha posat a disposició de tothom com ara el Recull de termes, la Guia d'estil o les memòries de traducció.

Com a reconeixement per la seva feina Softcatalà ha rebut nombrosos premis i mencions, com el Premi Nacional d'Internet o el Premi Nacional de Cultura 2005 de mans de la Generalitat de Catalunya.

Per tal de celebrar aquest aniversari, Softcatalà ha organitzat un acte demà divendres a Barcelona, amb xerrades i un piscolabis. Si hi voleu assistir us podeu inscriure des del web de l'esdeveniment.

Des de Rescat.net felicitem a Softcatalà pel seu aniversari i els donem les gràcies per la feina realitzada durant tots aquests anys.


Comentaris

No hi ha encara cap comentari sobre aquest article.

Afegiu un comentari »
Autor
Títol
Text

Respon la següent pregunta per comprovar que no ets una màquina:

De quin color és el cel?

Resposta
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.010 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons