Especial Sant Jordi

dissabte, 23 d'abril de 2005 - 14:39 enviat per: Rescat.net

Tal com s'havia anunciat, en motiu del dia d'avui Rescat.net incorpora més de 15 nous elements, en la seva actualització fins aquest moment més important. Arribem d'aquesta manera als 150 recursos en català. La llista d'elements afegits, de diversos localitzadors i procedències, és la següent:

Començant en el camp multimèdia, afegim el Subtitle Workshop, un programa que permet editar fitxers de subtítols i així poder, per exemple, traduir-los.

També dos reproductors GNU nous, bàsicament per GNU/Linux. Es tracta del Xine i de l'MPlayer.

Afegim també diverses aplicacions web. Per una banda, dos gestors de fòrums: el SMF i el PunBB. Per l'altra, un gestor de llistes de correu amb llicència GNU força complet, el Mailman. Finalment, per tots aquells que tinguin un web i vulguin saber-ne la procedència i el perfil dels visitants, que donin una ullada al BBClone, una aplicació escrita en php que és molt més que un comptador.

Pel que fa a editors, el Notepad++ servirà a tots aquells que, programadors o no, cerquin un editor lleuger amb una mica més possibilitats que el clàssic i limitat bloc de notes de Windows. Els podrà servir, per exemple, per crear fitxers NSIS, un sistema d'instal·lador per aquest sistema operatiu.

Per acabar pel que fa a programari, programes relacionats amb l'FTP. El PureFTPd és una gran opció si el que tenim en ment és muntar el nostre propi servidor FTP. Per la seva banda, l'SmartFTP Backup Tool proporciona a tots els usuaris d'aquest potent client FTP la possibilitat de fer còpies de seguretat de la seva configuració.

A l'apartat de documents també hi ha incorporacions de diferent índole. Així, en el camp de documents legals i socials afegim la referència dels diferents Estatuts d'Autonomia dels llocs de parla catalana, és a dir, del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya, tots tres en fase de reforma o revisió. També s'incorporen les versions en català de la constitució espanyola i europea.

En un altre ordre de coses, afegim un document anomenat "La magnitud del desastre", que proporciona una visió clara i documentada del que suposa en realitat l'anomenat dèficit o espoli fiscal. Finalment, més tornant al camp del programari, un tutorial traduït, el del phpMyChat, en format doc.

En definitiva, doncs, una àmplia ampliació, valgui la redundància, en la qual esperem que hi trobeu quelcom interessant.


Comentaris

No hi ha encara cap comentari sobre aquest article.

Afegiu un comentari »
Autor
Títol
Text

Respon la següent pregunta per comprovar que no ets una màquina:

Escriu la paraula "cel" a l'inrevés

Resposta
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.010 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons