Ja tenim .CAT

divendres, 16 de setembre de 2005 - 10:21 enviat per: Rescat.net

Aquesta matinada la ICANN ha fet pública l'aprovació del domini d'alt nivell .cat. Això significa que abans d'acabar l'any ja veurem adreces d'Internet acabades en .cat, de la mateixa manera que ara acaben en .com o .net. Aquesta fita ha estat assolida gràcies a la feina de l'Associació PuntCAT, que va presentar la proposta el març de 2004 i que d'ara en endavant en forma de Fundació serà qui en gestionarà el registre.

En principi hi haurà tres etapes de registre. Precedides d'un període de registre defensiu (on es permetrà a aquells amb marques registrades tenir el seu domini pertinent), primer de tot es podran registrar les entitats amb finalitat clarament relacionades amb la promoció de la cultura i llengua catalanes; a continuació les entitats legals amb comunicacions en línia en català, i finalment tots aquells individus i entitats que van manifestar el seu suport a la proposta. A partir d'aquí s'obrirà a tothom que compleixi els mínims criteris exigibles, per exemple que tingui el web en català o tingui relació amb aquest. Podeu trobar a Vilaweb un especial amb 20 preguntes bàsiques sobre el domini.

Des d'aquí la nostra felicitació a l'Associació per la seva iniciativa i a la comunitat catalana en línia en general pel domini propi que ens identifica que s'ha finalment aconseguit.


Comentaris

No hi ha encara cap comentari sobre aquest article.

Afegiu un comentari »
Autor
Títol
Text

Respon la següent pregunta per comprovar que no ets una màquina:

Escriu les dues primeres lletres de la paraula "moble"

Resposta
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.008 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons