dilluns, 29 de setembre de 2008 - 11:44 enviat per: Rescat.net

Apple s'ha compromès amb l'Estat de Massachusetts i la Federació Nacional de Cecs americana (NFB, de les sigles en anglès) a treballar per a fer més accessibles per a persones cegues el programa iTunes, la botiga del mateix nom i l'iTunes U, amb contingut educatiu.

El 9 de setembre passat Apple va presentar l'iTunes 8, que ja presentava millores en accessibilitat. Amb aquest acord, però, es posa data a l'accessibilitat total. L'iTunes U serà completament accessible el 31 de desembre d'aquest any, i la resta del software el 30 de juny del 2009.

Apple ja té la tecnologia VoiceOver que utilitza en el seu sistema operatiu Mac OS X per a millorar l'accessibilitat per a persones cegues. Ara, a més, l'iPod 4G inclou una interfície opcional de veu per a ajudar amb la navegació, i amb el nou micròfon integrat es podran rebre ordres vocals.

En definitiva, segons la NFB, Apple crea un exemple en el camp de l'accessibilitat que hauria de ser seguit per tota la indústria de les tecnologies de la informació, per tal de proporcionar un accés igualitari a les persones amb disminució visual.


Comentaris

No hi ha encara cap comentari sobre aquest article.

Afegiu un comentari »
Autor
Títol
Text

Respon la següent pregunta per comprovar que no ets una màquina:

Quant són dos més tres?

Resposta
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.007 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons