Legals i socials


Ets aquí: Inici » Documents » Legals i socials

Declaracions, manifests i texts legals, jurídics o amb valor simbòlic

Els més recentsEls més visitatsEls més populars
Proposta de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya - 2005Documents notarials (models)23654Documents notarials (models)7.5
Documents notarials (models)Constitució espanyola - 197812451Estatut d'Autonomia de les Illes Balears - 19835.0
Constitució EuropeaEstatut d'Autonomia de Catalunya - 19799130Constitució Europea5.0
Constitució espanyola - 1978Declaració Universal dels Drets Humans7613Constitució espanyola - 19784.2
Estatut d'Autonomia de les Illes Balears - 1983Estatut d'Autonomia del País Valencià - 19827119Estatut d'Autonomia de Catalunya - 19793.5

Recursos d'aquesta secció

La Constitució vigent aprovada el 1978 en les seves dues versions en català (estàndard i valencià). Accedireu a la primera si cliqueu a la descàrrega de la traducció, la segona està disponible mitjançant un enllaç a la mateixa web.
Text del Tractat pel qual s'institueix una constitució europea, en període de ratificació als diferents estats membres.

Prement a la descàrrega de l'original accedireu a una versió en línia en anglès, mentre que a la traducció hi trobareu el text en català en format pdf.
Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada i proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948.

Per accedir a la versió en línia podeu fer clic a l'enllaç de dalt; clicant a la descàrrega accedireu a una versió en pdf.
Conjunt de documents notarials bàsics en català, la llista dels quals es posa a continuació, i que podreu trobar anant a la web de la Plataforma, enllaçada a dalt.

També podeu visitar Aula de Dret per trobar aquests i altres documents i serveis.

  • Actes:
    • ACTA DE PROTEST DE LLETRA DE CANVI
    • ACTA DE MANIFESTACIONS I PRESÈNCIA
    • ACTA DE REMISSIÓ DE DOCUMENT PER CORREU

  • Poders: <
L’Estatut d’Autonomia de Catalunya defineix les institucions polítiques de la nacionalitat catalana, les seves competències i les seves relacions amb l’Estat. Les institucions polítiques definides en l’Estatut integren la Generalitat de Catalunya.

El 18 de desembre de 1979, el Rei Joan Carles I sancionà com a llei orgànica de l’Estat l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, publicada en el Boletín Oficial del Estado de 22 de desembre de 1979 i en el Diari Oficial de la Generalitat el 31 de desembre del mateix any).
Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, per la qual s'aprova l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Aquest defineix les competències i institucions de què disposen.

Va ser publicada al BOE de dia 1 de març de 1983, data que es commemora com a Dia de les Illes Balears. Accedireu a una versió en pdf si cliqueu a l'icona de la descàrrega
L'Estatut valencià defineix les institucions polítiques de la Comunitat valenciana i les seves competències. Es tracta d'un text que serà reformat properament.
Aquesta és la proposta de nou Estatut per a Catalunya, aprovada el 30 de setembre de 2005 i publicada al BOPC el 3 d'octubre. Actualment es troba en tramitació al Congrés.

La versió enllaçada per descarregar és una versió en pdf, per trobar una versió navegable en html podeu anar a la pàgina enllaçada de gencat.net.
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.014 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons