Internet


Ets aquí: Inici » Documents » Tutorials » Internet

Tutorials sobre xarxes, llenguatges web...

Els més recentsEls més visitatsEls més populars
Llista de dominis territorials d'InternetManual d'HTML10465Llista de dominis territorials d'Internet9.0
Instruccions telnetLlista de dominis territorials d'Internet9784Manual d'HTML8.7
Crea't un fòrum ASP en catalàCurs CSS7041Curs CSS8.5
Manual HTML (Conceptes Avançats)Instruccions telnet6007Aproximació a Internet8.0
Manual HTML (Conceptes Bàsics)Manual de fulls d'estil en cascada (CSS)5902Documentació W3C8.0

Recursos d'aquesta secció

Aproximació a Internet és un document molt complet elaborat l'any 1999 que explica tot allò bàsic sobre la xarxa de xarxes. Per una part és una introducció per usuaris novells que tracta el més simple per entendre Internet, però d'altra banda els usuaris més experts també poden trobar informació útil. En el text també s'inclouen alguns exemples d'ús pas a pas.

És una guia molt recomanable per tothom a qui li interessi i li agradi navegar, per aprendre coses noves que potser no li havien dit abans.
Aquest tutorial us ofereix la possibilitat de posar un fòrum amb la aparença que vosaltres desitjeu, i amb el mateix funcionament que el fòrum de tutoricat. Tot això està explicat en un tutorial html.
El 'Curs de CSS en català' és un curs complet de CSS que explora en profunditat la major part de l'especificació CSS2.

El CSS és el llenguatge que serveix per definir l'estil dels elements HTML, és a dir, que ens permet establir la presentació d'un document HTML. Aquest curs s'ocupa tant de la sintaxi com de l'estudi detallat de la pràctica totalitat dels selectors i propietats definits a CSS2. No és un text elemental però no se suposen coneixements previs de CSS (si alguns d'HTML) per tal de seguir-lo.
El consorci W3 (de WWW, World wide web) és l'encarregat de desenvolupar tecnologies web a través d'especificacions, documentació i eines, per aconseguir augmentar el potencial de la xarxa. En particular, ha desenvolupat les especificacions de llenguatges com l'HTML o l'XML. Algunes d'aquestes han estat traduides al català i estan disponibles a la pàgina enllaçada. En concret podem trobar:

  • [XMLBAS] - XML Bàsic

  • [XHTML1] - "XHTMLTM: El Llenguatge d'Etiquetat Hipertextual Extensible".

Recull de les instruccions que es poden utilitzar en una connexió telnet a un servidor de correu.
El llistat complet dels dominis territorials d'Internet (els de dos lletres) i el país o regió al qual corresponen.
Extens i complet manual d'html en català on trobareu tot el que necessiteu aprendre per endinsar-vos en el llenguatge primari de la web. HTML és l'acrònim d'Hyper Text Markup Language, llenguatge de marcatge d'hipertext. Aprendre'l us servirà per poder crear una pàgina web o, si feu servir un editor visual, per tenir un major control sobre aquesta.

De la web del manual: Els CSS (Cascading Style Sheet) són un conjunt de propietats que permeten millorar la presentació de les pàgines web i facilitar-ne la creació. Es pot donar estil a una o varies etiquetes (elements) d'HTML i definir l'aparença de la pàgina web en la pantalla, o impresa. Els fulls d'estil prenen el relleu a etiquetes i atributs HTML alhora de donar format a les dades (tipus de lletra, mida, color, alineació,...)

Aquest manual és una bona referència per treure tot el suc al CSS.
Completa referència d'aquest simple llenguatge de programació web, amb el qual és possible aconseguir millorar la interactivitat amb l'usuari. Especifica el llenguatge, amb les variables, operadors i estructures de control disponibles i la seva sintaxi. A més, detalla els objectes amb mètodes i atributs més importants o més funcionals, amb els quals podreu aconseguir desenvolupar seqüències per, per exemple, redireccionar una pàgina, o mostrar un missatge informatiu al visitant.
Manual curt que explica diversos conceptes opcionals del llenguatge HTML
Curt manual que explica el codi que fa referència a diversos conceptes del llenguatge web HTML.
Us posem a disposició una versió en format doc del tutorial del phpMyChat, adaptat per Rescat.net (ResXat).
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.021 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons