Utilitats


Ets aquí: Inici » Programari » Gratuït » Utilitats

Programes per realitzar petites tasques de manteniment o altres aplicacions inclassificables enlloc més.

Els més recentsEls més visitatsEls més populars
Lightning7-zip41364Flexible Renamer9.5
Mozilla SunbirdSunrise Sunset Calculator30382RegCleaner8.0
Quick Menu BuilderV_Klay28131Resource Hacker7.4
EasyCleanerEasyCleaner27714EasyCleaner6.6
Sunrise Sunset CalculatorResource Hacker27634Quick Menu Builder6.0

Recursos d'aquesta secció

El 7-Zip és un compressor de fitxers amb un alt grau de compressió. A més, és programari lliure distribuït sota GNU LGPL. Soporta els formats 7z, zip, cab, rar, arj, gzip, bzip2, z, tar, cpio, rpm i deb. El grau de compressió en alguns d'aquests formats és força elevat, el que el converteix en una bona alternativa a altres compressors.

La versió enllaçada directament s'instal·la ja en català, i és per Windows. A la pàgina del programa es poden trobar versions per altres sistemes operatius.
L'EasyCleaner és un programa que us permetrà netejar el Windows de tots aquells elements del registre o fitxers que no tenen ja cap ús, però continuen ocupant espai. També podreu editar la llista dels programes que es carreguen a l'inici, la d'aplicacions per afegir o suprimir o trobar fitxers duplicats. El català s'instal·la automàticament amb el programa.
Aplicació per si el programa que voleu traduir no us deixa fer modificacions ja que està comprimit. Amb el File inspector podeu saber amb quin programa el van comprimir i poder així cercar el descompressor adequat, i poder-lo traduir o canviar.
El Flexible Renamer és un potent programa que serveix per canviar el nom de forma ràpida i amb infinitat d'opcions grans quantitats de fitxers o carpetes. Molt útil, per exemple, amb fotos passades a l'ordinador, fitxers creats per un mateix, etc. Permet, a més, canvis de nom basats en informació de les etiquetes (com ara la informació ID3 dels mp3), la creació d'objectes numerats i l'edició d'atributs a gran escala.

Algunes de les seves característiques són:

  • Interfície com la de l'Explorer.
  • Pot usar comodins o expressions regulars (compatible amb Perl) per a la substitució.
  • Filtres de fitxers múltiples, previsualització en temps real, possibilitat de desfer.
  • Dissenyat per processar grans quantitats de fitxers.
  • Pot processar subdirectoris recursivament.
  • Pot copiar(o moure) i canviar de nom a una altra carpeta.
  • Pot distribuir en carpetes usant rutes relatives.
  • Pot distribuir nombres segons grups classificats (carpeta, data, etiqueta).


Per a instal·lar-lo només heu de descarregar l'instal·lador i seguir les instruccions. L'ajuda també està traduïda; proveu-lo i probablement no tornareu a canviar noms de forma manual.
El GSview és una interfície gràfica per al Ghostscript que funciona en MS-Windows, OS/2 o GNU/Linux. El Ghostscript és un intèrpret per al llenguatge de descripció de pàgines PostScript que utilitzen les impressores làser. El GSview permet visualitzar o imprimir les pàgines seleccionades dels documents que segueixen les convencions d'estructura dels documents Adobe PostScript (usualment amb format .ps). La versió 4.7 necessita el Ghostscript 7.04 - 9.19 per a funcionar.

Podeu descarregar el GSview fent clic a la descàrrega del programa.
Programa per a extreure els fitxers que hi ha en el fitxer imatge que fan els programes de gravació, així com també permet la recuperació de dades de CDs i DVDs de difícil lectura. És majoritàriament gratuït, tot i que hi ha algunes opcions de pagament.

El fitxer enllaçat és la versió internacional, la qual conté el català.
El Lightning és l'adaptació del gestor de calendari i agenda electrònica Sunbird al gestor de correu Thunderbird, tots tres creats per Mozilla.

D'aquesta manera, mitjançant la integració, és possible realitzar de forma fàcil associacions de tasques i correu electrònic. També existeix una extensió per a integrar-lo amb Google Calendar.

El Sunbird és una aplicació de calendari que permet mantenir una agenda electrònica amb llistat de tasques i alarmes. A diferència del Lightning, el Sunbird funciona com una aplicació independent, i no requereix d'altres aplicacions com ara el Thunderbird per a funcionar.

El Nullsoft Scriptable Install System és una eina que permet als programadors crear instal·ladors fàcilment i de forma gratuïta per Windows. Proporciona una gran capacitat de personalització i adaptació ja que s'utilitza mitjançant seqüencies que el mateix programador pot escriure sense massa dificultat. A més, té suport multillenguatge i permet fer instal·ladors senzills i lleugers, també gràcies a la seva capacitat de compressió (es pot escollir entre LZMA, Zlib o BZip2).

La distribució oficial ja incorpora el català per crear els instal·ladors, en una versió feta per falanko.
El Quick Menu Builder us permet crear menús executables de forma personalitzada. El menú es compila dins un sol fitxer executable i funciona en totes les versions de Windows. El menú pot servir per exemple des de per autoarrancar un CD fins a fer d'interfície d'un recull de fotografies o vídeos. Simplement depén de les nostres necessitats. La característica principal d'aquest programa és que permet crear un menú de forma ràpida i molt senzilla, sense cap tipus de requeriment de coneixement de llenguatges o eines de programació.
El RegCleaner és una utilitat per agilitzar i depurar el registre del sistema de Windows. Us permetrà esborrar entrades de programes que ja vau desinstal·lar i també desinstal·lar per complet els programes que ja no volgueu. També podreu gestionar els programes que s'obren en iniciar-se el sistema i controlar totes les extensions de fitxers presents al vostre ordinador. Recordau que sempre tindreu la possibilitat de desfer el que heu esborrat, ja que es desen còpies de seguretat que posteriorment també es poden esborrar.

El programa porta la traducció al català dins l'instal·lador, però no per defecte. L'haureu de seleccionar prement a Options->Language->Select Language.
Aquest programa serveix per a editar els fitxers executables, dlls i d'altres. És molt útil per a traduir programes. Fàcil de fer servir i pràctic, senzill però molt potent. La mida de descàrrega aproximada és de 502 KB i ja hi va inclosa la traducció
Aplicació que et permet saber l'hora exacta de la sortida i la posta de sol de diferents ciutats del món.

Nota: podeu descarregar directament el pedaç sense necessitat de l'original ja que va tot el programa inclòs.
Programa que permet accedir a la memòria flaix dels mòbils Siemens i modificar-la.
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.006 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons