Imatge i vídeo


Ets aquí: Inici » Programari » Gratuït » Imatge i vídeo

Programari per veure, editar o obtenir informació d'imatges o vídeos, així com utilitats per d'altres elements gràfics.

Els més recentsEls més visitatsEls més populars
PicasaVidomi15944Vidomi8.5
InkscapeVLC media player13151XnView8.5
VLC media playerXine12768BSPlayer8.0
Smiley MakerSmiley Maker11296Picasa7.0
XineInkscape9538Smiley Maker6.8

Recursos d'aquesta secció

Utilitat definitiva de visionat de fitxers multimèdia. Pot reproduir tots els formats suportats pel MediaPlayer de windows, a més de tenir suport per a subtítols, vídeos multillenguatge, aparences, etc... El fitxer s'ha de desat a la carpeta lang que trobareu a dins del directori del programa. Després caldrà seleccionar l'idioma al menú.
El CPlusWin és un programa us permetrà descodificar la senyal en Nagravision PAL, juntament amb una aplicació per rebre la senyal de televisió com el MoreTV, que també podeu trobar a la web.

L'instal·lador us posarà en funcionament quatre programes:
- Amb el MoreTV podeu rebre la senyal de televisió, via sintonitzadora, al vostre monitor.
- El TarjGEDN (sense traducció de moment) us permet configurar el MoreTV pel vostre model de tarja.
- El ParcheRV (sense traducció de moment) és un pedaç que heu d'aplicar al MoreTV.
Realitza rodes d'imatges (slides-shows) en format Flash a partir d'imatges JPG. És distribuït sense restriccions, però hi ha la paraula "Sense registre" al capdamunt i el valor del FPS és limitat a 24 si no us registreu. Si l'adquiriu també obteniu suport tècnic.
L'Inkscape és un programa editor de gràfics vectorials. Això significa que pot aconseguir resultats com els de programes com CorelDraw o Freehand, però amb l'avantatge que l'Inkscape és de codi obert, a més a més de fàcil d'utilitzar.

Utilitza per desar els gràfics l'estàndard obert Scalable Vector Graphics (SVG), basat en XML, però pot importar imatges de la majoria de formats (JPEG, PNG..).
Visualitzador d'imatges, amb una gran quantitat d'opcions i d'efectes. Suporta una gran quantitat de formats d'imatge. Té opcions no gaire comunes en altres programes de la mateixa categoria. Ràpid, compacte i senzill, és programari gratuït per a fins no comercials.
El MoreTV és un programa que sintonitza la televisió a partir de la senyal oferta per una capturadora. L'aplicació és simple i amb les opcions bàsiques, compatibles amb totes les capturadores existents i configurable per tots els models. Inclou opcions d'ajust de brillantor, contrast, etc. A més a més, permet la descodificació de la senyal d'alguns canals privats que no ofereixen l'emissió en obert (sols per sintonitzadores amb el xip 878).

L'instal·lador us posarà en funcionament quatre programes:
L'MPlayer és un reproductor per a Linux distribuït sota llicència GNU que us permetrà veure o sentir fitxers de tot tipus de formats, com ara MPEG, VOB, AVI, Ogg/OGM, VIVO, ASF/WMA/WMV, QT/MOV/MP4, FLI, RM, NuppelVideo, YUV4MPEG, FILM, RoQ o PVA. La continuïtat del seu desenvolupament està condicionada a la no aprovació de la directiva de patents de programari de la UE.
El Picasa és un organitzador de fotos capaç de trobar, editar i compartir totes les imatges del vostre ordinador. Cada cop que s'executa, cerca automàticament totes les vostres imatges i les ordena en àlbums visuals segons la data. Podeu arrossegar les imatges d'un àlbum a un altre o crear etiquetes per definir-ne de nous i així organitzar-les al vostre gust. També es pot marcar amb una estrella les fotografies preferides per així poder-les veure totes de cop siguin a la carpeta que siguin.

A banda d'això, el programa també disposa de funcions d'edició, aplicables amb molta facilitat.
L’smileymaker és un senzill programa capaç de crear i exportar emoticones .EMO, i .PNG, de dimensions de 19 x 19 píxels, (Molt adequades per al messenger). Les emoticones es poden editar píxel en píxel.
El Subtitle Workshop és un editor de subtítols que us permetrà fer tot tipus de canvis a fitxers de subtítols existents, a més d'altres possibilitats, com ara la traducció d'aquests.
GIMP és l'acrònim de GNU Image Manipulation Program. Així doncs, és un programa de manipulació, retoc i creació d'imatges, a l'estil de programes comercials més coneguts com ara el Photoshop. Aquest, però, tot i ser d'un nivell de qualitat semblant, compta amb l'avantatge de ser de distribució lliure, així que es pot descarregar gratuïtament.

Funciona en la majoria de sistemes operatius i pot treballar amb gairebé tots els formats gràfics. Incorpora moltes funcionalitats i característiques que el converteixen en una bona alternativa per qualsevol tasca relacionada amb l'edició d'imatges.

La versió enllaçada aquí és la versió per windows.
El Time Adjuster és una aplicació per windows que permet fer canvis als subtítols DivX, tals com sincronitzar-los o reparar-los. Algunes de les seves característiques segons la web del programa són:

  • Possibilitat de fer que els subtítols apareguin abans o després.

  • Conversió dels fitxers de subtítols d'un format a un altre.

  • Sincronització fàcil del text amb el vídeo.

  • Pot unir i dividir fitxers de subtítols.

  • Pot reparar fitxers txt fets malbé després d'una descàrrega FTP en mode binari.

  • Pot cercar i reparar línies que desapareixen massa aviat.


Si cliqueu a l'icona per descarregar el programa, el fitxer que descarregareu us permetrà triar el català en començar la instal·lació.
Utilitat per a enviar la imatge de l'ordinador a la televisió.

Enquadra la imatge evitant la pèrdua lateral d'aquesta. S'ha de desar el fitxer a la carpeta "langfiles".
Programa per al càlcul del ràtio dels bits, tant d'àudio com de vídeo, per a obtenir la mida d'una pel·lícula al Cd. Calcula el ràtio per als compressors de vídeo DivX (4.x, 5) o MPEG1/2 VCD/SVCD/XVCD/XSVCD. El programa és gratuït.
Programa per a passar de MPG(VOB) a AVI. És capaç de convertir fitxers MPG, VOB, IFO... a fitxers AVI amb els seus propis recursos, sense l'ajut de plug-ins ni programes externs. També pot extreure totes les pistes d'àudio, els subtítols i els capítols de qualsevol vídeo. Aquest programa porta el codec XviD implementat., així no haurem d'instal·lar un codec apart, i ens serveix de reproductor.
El VLC (VideoLAN Client) és un reproductor multimèdia que funciona en la majoria de plataformes i que és capaç de reproduir pràcticament qualsevol format de vídeo i àudio (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, ...) així com DVDs, VCs, o protocols de corrents de dades. És la solució més fiable si heu de reproduir qualsevol fitxer que en altres reproductors no veuríeu o sentiríeu ja que a banda de la seva gran versatilitat és una aplicació ràpida i lleugera.
El Xine és un altre reproductor gratuït que pot reproduir CD, DVD o VCD, a part de fitxers de la majoria de formats actuals. Funciona sota GNU/Linux, Solaris, FreeBSD, Irix o Darwin/MacOS X (properament potser també per Windows i altres).
L'XnView és un complet programa que us permet veure fitxers d'imatge, modificar-ne la mida, els colors, aplicar-ho efectes, i convertir-les a moltíssims altres formats; cal destacar les seves múltiples opcions pel tractament de gràfics.

Podreu canviar d'imatge en imatge dins una mateixa carpeta tan sols movent la roda de desplaçament del ratolí, i fins i tot presentar-les com una seqüència de diapositives.

El programa es pot trobar per molts sistemes operatius: des del Windows 3.1 fins el Solaris.

L'idioma del programa s'ha de seleccionar mitjançant View>Options>Language.
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.006 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons