Sistemes operatius


Ets aquí: Inici » Programari » Gratuït » Sistemes operatius

Sistemes operatius gratuïts i les seves distribucions

Els més recentsEls més visitatsEls més populars
VirtualBoxBeOS30287BeOS9.6
GNOMEVirtualBox19800Snøfrix6.0
KDEFedora Core 412014KDE5.1
SnøfrixSnøfrix10990GNOME5.0
Fedora Core 4KDE10717Fedora Core 4Sense vots registrats

Recursos d'aquesta secció

El BeOS és un sistema operatiu, particularment ben equipat per la creació de treballs multimedia, amb característiques en el seu moment innovadores, estable i amb possibilitats. En l'actualitat alguns grups com yellowTAB o Haiku en desenvolupen programari o intenten rellançar-lo (Haiku és un projecte per fer un BeOS obert). És possible doncs trobar versions diferents a l'enllaçada, la 5 Personal Edition (gratuïta)
El Fedora Core 4 o FC4 és la nova versió d'aquesta coneguda distribució Linux. Incorpora de sèrie el català a la instal·lació, així com tot el programari inclòs (el GNOME i el KDE, l'OpenOffice...) que s'ha anat traduint al llarg del temps per softcatalà o altres comunitats.

Podeu descarregar-lo del servidor enllaçat fent clic a l'icona de la descàrrega, o bé consultar la llista completa. També podeu visitar la pàgina del projecte de traducció.
El projecte GNOME, part del projecte GNU, proporciona un entorn d'escriptori intuïtiu i atractiu per als usuaris, i una plataforma de desenvolupament per a programadors. Els dos eixos principals sobre els que gira el projecte són l'accessibilitat, fent-lo possible d'utilitzar amb facilitat a tots els públics, i l'internacionalització, de tal manera que està traduït a moltes llengües. I, com a part del projecte GNU, és lliure.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del projecte de traducció: http://www.softcatala.org/wiki/GNOME.
El KDE (K Desktop Environment) és un entorn d'escriptori actual per a estacions de treball UNIX. El KDE cerca ser la solució per a la falta d'un escriptori fàcil d'utilitzar per Unix, similar als disponibles en entorns Mac o Windows. Així, els usuaris més habituats a aquests sistemes trobaran per fi una interfície familiar i còmoda per a un dels millors sistemes operatius disponibles actualment.

El KDE ve inclòs amb moltes de les distribucions Linux més popular, i aquesta és la manera més senzilla d'aconseguir-lo.
Snøfrix és una nova distribució Linux basada en Knoppix, per tant en forma de live-cd. Això significa que si la descarregueu i graveu en un cd podreu fer-la servir sense necessitat d'instal·lar-la al disc dur ni tocar res del Windows.

Es tracta d'una distribució d'origen noruec enfocada al món educatiu. Per aquest motiu, podreu trobar programes com el gcompris, que incorpora un gran nombre d'activitats i jocs per als més petits, així com el Celestia (per veure les estrelles en 3D) o el TuxTyping per aprendre mecanografia, entre força d'altres.

El VirtualBox és un virtualitzador de propòsit general per a arquitectures x86. És actualment l'únic virtualitzador de qualitat professional que és també de codi obert.

L'amfitrió (la màquina on s'instal·la) pot ser un Windows, Linux, Mac OS X, OS/2 Warp i Solaris/OpenSolaris, i un cop carregat podrem virtualitzar els sistemes Linux, Windows, FreeBSD, OpenBSD, OS/2 Warp i Solaris.

Podeu trobar més informació a la pàgina del projecte de traducció de Softcatalà

Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.013 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons