Wiki


Ets aquí: Inici » Programari » Gratuït » Internet » Aplicacions web » Wiki

Sistemes wiki, per crear webs col·laboratius

Els més recentsEls més visitatsEls més populars
MoinMoinMediaWiki8724MediaWiki6.3
MediaWikiMoinMoin7377Tikiwiki5.0
TikiwikiTikiwiki6564MoinMoin5.0

Recursos d'aquesta secció

El MediaWiki és un dels sistemes wiki més coneguts de l'actualitat, atès que és el que utilitza la Viquipèdia. De fet, va ser creat precisament amb aquest propòsit principal. Està alliberat sota llicència GPL.

Tal com explica la mateixa Viquipèdia, és escrit en PHP i utilitza el sistema de gestió de base de dades relacional MySQL. El logo simbolitza com el seu llenguatge d'etiquetatge utilitza els doble claudàtors ("[[","]]") per a entrellaçar els articles. MediaWiki pot interaccionar de forma opcional amb altres programes per a poder millorar la seua eficiència i aportar-hi més característiques.
El MoinMoin és un altre sistema wiki fàcil d'utilitzar i distribuït sota llicència GNU GPL. Una de les seves particularitats és que funciona amb un sistema de fitxers i carpetes, no amb una base de dades com acostuma a ser corrent. Està escrita en Phyton, i basada en el projecte Pikipiki.

Algunes de les característiques són l'edició WYSIWYG, notificació per correu electrònic o edició en escriptori. També té disponibles algunes extensions, entre les quals diferents temes per canviar l'aparença o formatadors pel contingut.
El Tikiwiki (també anomenat Tiki CMS/Groupware) és un sistema de gestió de continguts per a grups, principalment útil per a crear webs col·laboratius, portats per diverses persones, ateses les seves funcions de wiki.

Incorpora moltes de les característiques típiques dels wikis, a més d'altres que permeten gestionar tot tipus de nivells d'usuaris. Així, es pot usar TikiWiki per a fer des d'un simple lloc web a fòrums o enquestes, passant per blocs, galeries d'imatges o calendaris.
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.021 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons