Sistemes de gestió de continguts


Ets aquí: Inici » Programari » Gratuït » Internet » Aplicacions web » Sistemes de gestió de continguts

Els sistemes de gestió de continguts (o CMS, Content Management System, en anglès) són aquelles aplicacions que permeten crear un web sense preocupar-se pel codi, simplement afegint el contingut.

Els més recentsEls més visitatsEls més populars
Idioma Català per a Joomla 1.6Idioma Català per a Joomla 1.6217243Mambo9.0
PloneWebsitebaker43821Websitebaker9.0
phpwcmsJoomla!42874Joomla!8.2
Joomla!Exoops40742Drupal8.0
phpBB PlusPostNuke 0.750-RC338898SPIP7.5

Recursos d'aquesta secció

Distribució PHP-Nuke pròpia de la nostra web, en català, i que porta un munt d'extres (+ de 10 mòduls, + de 20 blocs ) ja preconfigurats i basat en php-nuke 7.5
El Drupal és un sistema de gestió de continguts que compon un portal avançat. Desenvolupat en comunitat, és un projecte de codi obert, gratuït i altament configurable. Gràcies a això hom pot dissenyar un lloc web que sigui únic, segons els mòduls que pugui habilitar o les plantilles que pugui usar.

Algunes de les seves característiques són:

  • Gestió del contingut. Aquesta es pot fer de forma simple, sense coneixement de programació web, directament des del navegador. Es poden publicar diferents tipus de recursos: enquestes, històries, imatges, fòrums, etc.

L'exoops és un altre gestor de continguts. Disposa, com la majoria d'aquests, d'un sistema d'ampliació modular, possibilitat de personalitzar mitjançant plantilles i gestió d'articles, imatges, enllaços i fòrums, entre d'altres. A més, compta amb una comunitat en català.
Paquet que porta l'idioma català per a Joomla 1.6joomla16
El Joomla! és un sistema de gestió de continguts (SGC, o CMS segons les sigles en anglès) creat pel mateix equip que el Mambo. De fet, es pot considerar una continuació del mateix projecte, originada per problemes de copyright. Així doncs, les seves característiques són fonamentalment les mateixes:

  • El codi font és completament lliure.

  • Podeu tenir contingut únicament disponible per usuaris registrats.

  • Administrador de publicitat (cibertires, etc.).

  • Podeu carregar imatges, documents...
El Mambo és un CMS (Content Management System, sistema de gestió de continguts) de codi obert, que us permetrà muntar un sistema web al qual només haureu d'afegir els continguts.

Disposa de tot tipus de característiques, que us serviran per un rang de llocs web molt ampli: des d'un web personal fins un corporatiu. No és, però, un sistema típic de "portal".

Algunes de les seves característiques són:

  • El codi font és completament lliure.

  • Podeu tenir contingut únicament disponible per usuaris registrats.

  • Administrador de publicitat (cibertires, etc.).

  • Podeu carregar imatges, documents...
Versió 7.6 d'aquest sistema de gestió de continguts, per suposat en català
Sistema de portal i fòrums basat en el phpBB 2, incorpora aquest gestor de fòrums amb força modificacions preinstal·lades, en concret els mods de jerarquia de categories, gènere, darrera visita, targetes, calendari, estadístiques, enllaços avançats, bandera, impressió de tema, avui a/ahir a, icona de missatge, estat en línia, resposta ràpida, notícies CMX, Scroll BBCode, Fade BBCode, Glow & Shadow BBCode, Stream BBCode, Flash BBCode, Highlight BBCode, PHP Code BBCode, àlbum de fotos, plantilla fisubsilver Shadow 2.11, administració del portal Smartors, administrador júnior, color de grups, imatge de carpeta moguda, opacitat de botons, FI Navslices, Complete Banner, el paquet d'anuncis i alguns més...
El phpwcms és un SGC lliure distribuït sota la llicència GNU GPL. La motivació principal que va dur a crear-lo és construir un TYPO3 més senzill de dominar, que no costi tant temps de comprendre. D'aquesta manera, intenta combinar la potència amb facilitat d'aprenentatge.

Algunes de les seves característiques poden ser les múltiples parts editables (text, html, codi, llibre de visites...), diversos editors WYSIWYG inclosos, una plantilla que compleix els estàndards W3C o la possibilitat de crear estructures de web sense límit de nivells.
El Plone és un altre CMS o gestor de continguts. Tal com indica la seva web, es tracta d'una aplicació potent i flexible, ideal tant com a servidor intranet com extranet, com a sistema de publicació de documents, com a portal o com a eina col·lectiva per a grups per a treballar entre persones separades físicament.

A més a més, és fàcil d'usar, ja que ha estat curosament dissenyat per a que sigui fàcil i atractiu afegir o actualitzar el contingut. Instal·lar-lo tampoc serà un problema, gràcies al seu instal·lador.

També té com a característica el respecte de Plone cap a les directrius del W3C i els estàndards XHTML i CSS, fent-lo un dels CMS més accessibles d'avui en dia.

Com ja fan alguns altres SGC, el Plone es pot extendre afegint diferents connectors que incorporen funcionalitats a l'aplicació.
Traducció al català del PostNuke 0.750-RC3. Feta a partir de la versió original anglesa seguint els estàndards proposats per softcatalà (www.softcatala.org). La traducció afecta a tots els mòduls i és força completa, tot i que el Xanthia, degut a que es troba en fase beta, presenta algunes mancances.
L'SPIP, système de publication pour l’internet, és com el nom indica un sistema de publicació que segueix una estructura de seccions i subseccions, produint un web comparable amb una revista digital amb articles. Té algunes característiques que el fan molt interessant, com la instal·lació, inusualment molt simple, o la gran possibilitat de personalització, simplement amb coneixements d'HTML. Això ocasiona una gran llibertat de presentació de la informació.

A més, està especialment adaptat per diferents idiomes, per la qual cosa és una solució ideal per situacions multillenguatge.
Website Baker és un Sistema de Control de Continguts (CMS) basat en PHP dissenyat amb una finalitat en ment: permetre als seus usuaris construir pàgines web amb facilitat. Inaugurat a principis de 2004 per Ryan Djurovich, Website Baker començà com un CMS d'opcions molt limitades, desconegut. Ara, amb aproximadament 4000 descàrregues del llançament 2.x estable, Website Baker està esdevenint un CMS molt més madur.
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.007 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons