Bàrbar! no es diu melenut sinó cabellut, pelut
Melenut fletxa Cabellut, pelut

dilluns, 17 de novembre de 2008 - 12:41 enviat per: Rescat.net

Deu anys després d'iniciar la seva activitat, Softcatalà remodela el seu característic lloc web inspirat en Gaudí. Ara és l'estètica de Miró la que s'usa d'inspiració, en un web on destaca l'ús de Mediawiki per al Rebost, el Drupal per les notícies i el sistema phpBB per als fòrums. D'aquesta manera s'aposta pel contingut col·laboratiu, tendència a l'alça els últims anys, en un dels llocs web més visitats de la xarxa catalana.

Llegiu-ne més...

Davant la crisi, DiaridelaCrisi

dilluns, 13 d'octubre de 2008 - 13:43 enviat per: Rescat.net

El grup Nació Digital ha presentat recentment el seu nou mitjà, dedicat a seguir les informacions relacionades amb la greu crisi econòmica que es viu a gran part del món.

A DiaridelaCrisi, dirigit pel periodista Quico Sallés, podrem trobar informació d'última hora i titulars de diferents serveis de notícies, però també podrem participar amb la nostra opinió mitjançant els fòrums i els comentaris de les notícies.

Es tracta d'una iniciativa pionera, ja que és el primer mitjà de comunicació en català especialitzat en els problemes de la situació econòmica actual.

Llegiu-ne més...

Nova Nintendo DS, anomenada Nintendo DSi

dissabte, 11 d'octubre de 2008 - 15:49 enviat per: Rescat.net

Finalment Nintendo ha confirmat els rumors que corrien sobre el redisseny de la seva exitosa consola portàtil DS, oficialitzant el llançament d'una Nintendo DS Lite.

Tal i com explica Vadejocs les novetats que incorporarà són les següents:

  • Incorporarà navegador web (per poder accedir a la botiga de jocs en línia com passa amb la Nintendo Wii).
  • Inclou una ranura SD.
  • Perd la ranura per als jocs de Game Boy Advance.
  • Té càmera de fotos integrada de 3 megapíxels.
  • Sense augmentar la mida de la portàtil, les pantalles augmenten en un 17% la seva miday (3,25 polzades).
  • Veurem reduït el seu gruix en un 12%.

La nova consola sortirà a la venda al Japó el proper 1 de novembre.

Llegiu-ne més...

dilluns, 06 d'octubre de 2008 - 15:43 enviat per: Rescat.net

Tal i com s'apunta des d'Eines.cat (i també des d'altres fonts com el bloc d'en Marc Belzunces), el percentatge d'usuaris catalans que tenen configurat el seu navegador en català és molt baix. La majoria és segurament simplement per desconeixement, però les conseqüències són greus ja que tant Google com altres webs que utilitzen aquest indicador per mesurar els usuaris d'una determinada llengua podrien deixar d'usar el català si els números no milloren.

Canviar la llengua del navegador és molt fàcil i qüestió de segons.

Llegiu-ne més... (262 caràcters més)

dijous, 02 d'octubre de 2008 - 08:05 enviat per: Rescat.net

Softcatalà, l'organització de voluntaris sense ànim de lucre creada amb l'objectiu de fomentar l'ús del català a la informàtica celebra avui el desè aniversari des de la seva presentació en públic.

Softcatalà, gràcies als projectes que ha desenvolupat, es va convertir aviat en un referent en l'àmbit de la informàtica en català. El primer projecte amb què van aconseguir un gran ressò és el de la traducció del navegador Netscape, que van presentar públicament precisament fa 10 anys, després d'un any de treball.

Després han vingut projectes de traducció igualment importants com el Firefox, l'OpenOffice, el GNOME o les primeres interfícies del Google, juntament amb la infraestructura de recursos que ha posat a disposició de tothom com ara el Recull de termes, la Guia d'estil o les memòries de traducció.

Com a reconeixement per la seva feina Softcatalà ha rebut nombrosos premis i mencions, com el Premi Nacional d'Internet o el Premi Nacional de Cultura 2005 de mans de la Generalitat de Catalunya.

Per tal de celebrar aquest aniversari, Softcatalà ha organitzat un acte demà divendres a Barcelona, amb xerrades i un piscolabis.

Llegiu-ne més... (274 caràcters més)

dimecres, 01 d'octubre de 2008 - 09:05 enviat per: Rescat.net

Sembla que Google està començant a experimentar amb alguns usuaris la possibilitat de triar la quantitat d'informació que es mostra amb cada resultat d'una cerca. Així, es podria triar entre l'opció de pocs detalls (que de fet omet tota descripció), l'opció mitjana, que mostraria una descripció de dues línies, és a dir una mida igual que l'actual, i la llarga.

Aquesta última opció mostra més trossos de contingut on apareix la paraula cercada. Això ha fet aixecar les primeres veus crítiques i preocupacions entre els responsables de webs, que veuen com en determinats casos, per exemple en diccionaris, usar Google per a cercar la paraula eliminaria per complet la necessitat de visitar la pàgina per accedir a la informació.

Podeu veure una captura de com queda integrada aquesta característica a TechCrunch.

Llegiu-ne més...

IE8, molt inferior a Firefox i Chrome

dimarts, 30 de setembre de 2008 - 09:05 enviat per: Rescat.net

Mentre que Firefox i Chrome incorporen com a innovació en les seves darreres versions la compilació de codi natiu Javascript, que permet un rendiment molt més elevat de les aplicacions i pàgines web que utilitzen aquesta tecnologia, la nova versió de l'Internet Explorer de Microsoft, de llançament oficial previst per aquest novembre, sortirà d'entrada sense aquesta característica, convertint-lo en una opció més lenta doncs que els altres navegadors.

No és estrany que aquest navegador no es promocioni com el més ràpid o eficient, ja que de bon principi, quan sigui llançat oficialment, ja estarà obsolet respecte a la competència.

Llegiu-ne més... (645 caràcters més)

Microsoft podria presentar aviat una Xbox 360 Slim

dilluns, 29 de setembre de 2008 - 14:03 enviat per: Rescat.net

La nova versió de la consola de Microsoft és objecte de rumors, ja que segons algunes fonts la sucursal índia de la casa americana hauria manifestat que es poden esperar notícies d'una versió de mida reduïda de la Xbox 360 per al desembre. No sembla no obstant que sigui el moment més adequat, ja que això podria fer baixar les vendes de la consola actual durant la campanya de Nadal, precisament ara que aquestes vendes són notícia positiva per a Microsoft.

L'arribada d'aquesta nova versió de la consola podria coincidir amb els nous xips de 45nm que es podrien començar a fabricar ben aviat, després de les versions de 90 i 65nm que ha tingut la Xbox 360 fins ara.

Llegiu-ne més...

dilluns, 29 de setembre de 2008 - 13:42 enviat per: Rescat.net

Mentre aquí les ofertes habituals ofereixen per uns 40€ al mes una velocitat que amb sort supera els 5Mbps, aquest octubre al Japó la companyia KDDI té pensat llançar per aquest preu una oferta 200 cops superior. Es tracta de fibra òptica a una velocitat de 1Gbps que a més és simètrica, és a dir, no només de baixada com anuncien les operadores d'aquí.

Font: Japan Today

Llegiu-ne més...

dilluns, 29 de setembre de 2008 - 11:44 enviat per: Rescat.net

Apple s'ha compromès amb l'Estat de Massachusetts i la Federació Nacional de Cecs americana (NFB, de les sigles en anglès) a treballar per a fer més accessibles per a persones cegues el programa iTunes, la botiga del mateix nom i l'iTunes U, amb contingut educatiu.

El 9 de setembre passat Apple va presentar l'iTunes 8, que ja presentava millores en accessibilitat. Amb aquest acord, però, es posa data a l'accessibilitat total.

Llegiu-ne més... (745 caràcters més)

Més articles: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Rescat.net v2.0 - 2004/08 - Pàgina generada en 0.009 s
Sobre Rescat.net
Llicència de Creative Commons